Over Anke Boomsma Fotografie

Ik fotografeer al vanaf mijn tiende jaar. Leuk voor thuis en verslaglegging van vakantiereizen. In 2010 ben ik intensief aan de slag gegaan met het uitdiepen van de digitale fotografie.  

Brede scholing

Ik volgde cursussen in de meest recente techniek van de fotografie, zodat ik de camera’s begrijp en met handmatige instellingen de gewenste resultaten kan bereiken. Camera’s zijn tegenwoordig complete computers, waar veel meer in zit dan een optie “automaat”.

Ik heb workshops en masterclasses in vrijwel alle richtingen van de fotografie gevolgd, zoals landschapsfotografie, wildlife-fotografie, portretfotografie, architectuurfotografie, autofotografie en straatfotografie. Ik heb mij gespecialiseerd in de Fine Art-Photography.

Ik heb mij laten inspireren door coaching van veel nationale en internationale topfotografen en heb een brede ervaring opgedaan bij praktische themadagen en op prachtige reizen.

Eén van mijn motto’s is “een leven lang leren”. Het vak Fotografie ontwikkelt zich voortdurend. Ik blijf graag theoretisch en praktisch op de hoogte van de nieuwste technieken. Maar het allerleukst vind ik om zelf workshops en trainingsdagen te volgen bij inspirerende fotografen die mij stimuleren om meer uit mezelf en de camera te halen.

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Pieter Singelenberg en Johan van de Watering.

Ik heb lef en treed met plezier buiten de gebaande paden

Professie, inzet en stijl

Sinds 2014 pas ik fotografie professioneel toe als methode binnen coaching en teamtrainingen (zie www.ankeboomsma.nl). Daar komt mijn veelzijdigheid als fotograaf heel goed van pas.

Mijn geheim is dat ik op een speelse en verbindende manier kennis en vaardigheid in de praktijk breng. Ik ben nieuwsgierig, eigenwijs en creatief. Ik heb lef en treed met plezier buiten de gebaande paden. Ik luister echter ook goed naar wat de ander wenst. Ik vind het fijn als ik feedback krijg en deel graag alles met vakgenoten en geïnteresseerden. Ik experimenteer én ben perfectionistisch. Ik blijf graag leren.

Anno 2020 kristalliseert mijn stijl zich uit. Mijn beste foto’s onderscheiden zich vaak door rust, verstilling zelfs, en een uitgekiende compositie.

Daarnaast hou ik ervan surrealistische en spannende beelden vast te leggen. Soms is het resultaat dromerig en kwetsbaar, maar soms ook krachtig en verrassend dynamisch.

Activiteiten

Ik ben in 2020 gestart mijn mooiste foto’s te verkopen als wanddecoratie, waarmee ik mijn “fotografie-winkel” heb geopend (zie “PORTFOLIO VERKOOP“). Ik fotografeer daarnaast in opdracht van bedrijven en particulieren (zie “MAATWERK IN OPDRACHT”) en ik organiseer een masterclass Fine Art-Photography (zie “MASTERCLASS FINE ART”).

Ik heb in 2021 en 2022 telkens met 3 foto’s geëxposeerd tijdens exposities tussen andere kunstenaars en ik exposeerde in 2023 solo met 91 van mijn werken. Zie https://ankeboomsmafotografie.nl/publiciteit/

"Waar je ook heen gaat, ga met heel je hart”

error: Content is protected !!
Scroll naar boven