Breekbare eeuwigheid

klik op de foto voor een toelichting.

Fotografie met een verhaal

Anke Boomsma organiseert een aantal keren per jaar praktijkgerichte Masterclasses voor kleine groepen in Loon op Zand en de Loonse en Drunense Duinen.

Daarin staat het vastleggen van een verhaal centraal.

Tijdens de kennismaking besteden we aandacht aan specifieke wensen van de deelnemers. Door de nadruk te leggen op compositie en belichting leert de deelnemer sprekende foto’s te maken. Bovendien wordt aandacht besteed aan het uitwerken van een titel en korte tekst bij de gekozen foto’s. Door esthetische “regels” en creativiteit te combineren legt de deelnemer een bepaalde sfeer of emotie vast, waardoor de foto meerwaarde krijgt.
Waar nodig wordt in het kort een aantal technische aspecten van de fotografie toegelicht, zoals diafragma, ISO en sluitertijd. Indien gewenst ook witbalans, over- en onderbelichting en het gebruik van invulflits. Dit is echter ondergeschikt aan dit doel en kan voornamelijk theoretisch en thuis plaatsvinden. Het resultaat van de fotografie wordt voor 90% bepaald door kijken, kijken en kijken. En dát leer je in de praktijk!

De verpakking is wat je zíet, het cadeautje wat er ín zit

De Masterclasses vereisen in principe geen ervaring en kunnen met elke camera succesvol worden gevolgd. Ook met een smartphone (rechts) of een compact-camera.

Na het volgen van een masterclass is de deelnemer in staat om het geleerde waar ook ter wereld toe te passen. Als ondersteuning wordt een compacte syllabus verstrekt.

Dit aanbod kan op verzoek ook privé worden georganiseerd op maat en in een door de deelnemer gekozen plaats of regio. Zie hiervoor maatwerk in opdracht.

Sterk solitair

klik op de foto voor een toelichting.

Nieuwsgierig? Geef je op! Data worden in onderling overleg vastgesteld.

"Waar je ook heen gaat, ga met heel je hart”

error: Content is protected !!
Scroll naar boven