Publiciteit & media

Op verschillende manieren heb ik vanaf 2010 mijn foto’s en achterliggende informatie gedeeld.

Ik ben lid geweest van de National Geographic Foto Community. Een prachtig platform om te leren van elkaar, ik maakte er dankbaar gebruik van. Dit bestaat echter niet meer, maar veel deelnemers heb ik op Facebook als netwerk. We geven nog steeds feedback, volgen elkaar en gaan af en toe gezamenlijk op pad.

Als lid van de Nieuwe of Littéraire Sociëteit de Witte in Den Haag nam ik tot 2020 deel aan de “Fototafel”, een groep van ongeveer 45 leden binnen de Sociëteit die zich enthousiast toelegt op de theorie en de praktijk van de fotografie. In maandelijkse bijeenkomsten en een aantal praktijkdagen per jaar worden diverse categorieën onder de loep genomen.

Ik ben lid geweest van de National Geographic Foto Community

Ik was van 2015 t/m 2017 voorzitter van de Fototafel. In die positie heb ik diverse externe professionele fotografen uitgenodigd voor een speech en/of een praktijkworkshop.

In november 2017 heb ik met het bestuur van de Fototafel een grootschalige expositie van de leden met als onderwerp “Kunst in Den Haag” georganiseerd (rechts).

Ik heb een groot netwerk van professionele fotografen in allerlei categorieën van de fotografie en maak dankbaar gebruik van hun adviezen en commentaren. Een leven lang leren.

Publiciteit genereer ik o.a. op Facebook en LinkedIn. Verder publiceer ik in magazines en kranten. Op exposities toon ik mijn foto’s op groot formaat, want dan komen zij het best tot hun recht.

Een leven lang leren

Exposities

Eerste prijs

In 2014 heb ik bij Sociëteit de Witte deelgenomen aan een expositie en fotowedstrijd “Fotografie in Parijs”.

Ik won daar de eerste prijs met bijgaande foto “Waakzaam”. Zie ook mijn portfolio “Fine Art”.

Kunst in Loon op Zand

Op 19 en 20 september 2020 heb ik deelgenomen aan de expositie “Kunst in Loon op Zand” met drie foto’s. Tussen de schilder- en beeldhouwkunst in de zaal was ik de enige fotograaf. De organisatie had mijn foto “Dromen” prominent bij de ingang geplaatst (foto rechts boven). Er was veel belangstelling.

Op 16 en 17 oktober 2021 werd er wederom een expositie “Kunst in Loon op Zand” georganiseerd. Daar mocht ik deelnemen met de Sally Lightfoot Crab (“Wakker” uit het portfolio Galapagos). Deze werd prominent getoond op het podium van de zaal tussen werken van Ans Markus en Herman Brood (foto links onder). Trots! De kunstwerken werden in september 2022 geveild voor het goede doel KWF t.b.v. IPSOS inloophuizen Tilburg en Waalwijk.

Op 9 en 10 april 2022 heb ik nogmaals deelgenomen aan de expositie “Kunst in Loon op Zand”. Dit keer met drie andere foto’s (foto rechts onder).

Van 26 augustus t/m zondag 29 oktober 2023 houd ik op initiatief van de Stichting Kunst Loon op Zand een solo-expositie met 91 foto’s in het Klavier in Kaatsheuvel. De feestelijke opening vond plaats op zaterdag 26 augustus om 14.00 uur (foto links boven). Het Brabants Dagblad maakte op zaterdag 2 september een leuk artikel: https://www.bd.nl/loon-op-zand/hoe-je-de-beste-selfie-maakt-dat-is-toch-een-beetje-van-opzij~acfdf226/?fbclid=IwAR1ps_3qVjni4OYiNvAfxUbyflx2JYMaWVIuB8_XWWGOGKWcmPJzuUMzGds. Langstraat TV maakte op 3 september deze reportage https://www.youtube.com/watch?v=zQchVASqH0Y.

april 2022

  Leuk om zo gewaardeerd te worden!

Publicaties

Magazine Sociëteit de Witte

Sociëteit de Witte brengt elk kwartaal een verenigingsmagazine uit, waarin verslag wordt gedaan van de diverse activiteiten. Dit blad kent een oplage van 3500. De Fototafel publiceert elk kwartaal foto’s van haar activiteiten. Van mijn hand zijn daarin ook geregeld foto’s gepubliceerd. Hierbij een voorbeeld waar ik heel trots op ben.

December 2018 Gepubliceerd over 2 pagina’s (pgn. 4 en 5)
De foto heb ik de titel “Toegedekt” gegeven en is genomen op Landgoed Clingendael te Den Haag. Zie ook mijn portfolio “Landscape”.

Omdat ik een speciale belangstelling heb voor klassieke auto’s maak ik geregeld foto’s van dit historische erfgoed

Kalender VOLVO Klassieker Vereniging

Omdat ik een speciale belangstelling heb voor klassieke auto’s maak ik geregeld foto’s van dit historische erfgoed. Bijgaande foto is opgenomen over 2 pagina’s in de kalender 2012 van de Vereniging voor Klassieke Volvo’s. De Volvo Klassieker Vereniging is één van de grootste klassiekerverenigingen in Nederland en telt 4000 leden.

Die kalender stond in het teken van “artistieke” fotografie, Volvo-fotografie wel te verstaan. De klassiekers werden eens anders neergezet, op een meer creatieve manier. Er werd een enorm potentieel aan beeldmateriaal ingezonden. Des te leuker dat mijn foto zo prominent de kalender mocht sieren.

De foto heb ik de titel “Richting” gegeven en maakt deel uit van de categorie “Cars & Bikes” in mijn portfolio.

"Waar je ook heen gaat, ga met heel je hart”

error: Content is protected !!
Scroll naar boven