Maatwerk in opdracht voor particulieren en bedrijven​

Mijn specialiteit is het treffend in beeld brengen van een (levens-)verhaal of een momentopname. Hierbij kan de opdracht inhouden dat ik zelf de foto’s maak. Maar de opdracht kan ook zijn dat ik in een persoonlijke masterclass instructie geef hoe jij mooie foto’s maakt voor een bepaald doel. Het streven is in beide gevallen dat de passie van de foto’s af straalt. Onderwerpen kunnen van alles omvatten. Vaak staan één of meerdere personen centraal. Maar ook je huis, een landschap, je werk, je bedrijf, je hond.

Portretfoto eigenaresse stoeterij Quarter Horses, gebruikt als profielfoto op social media.

Het is van groot belang dat het klikt tussen ons, letterlijk en figuurlijk

Werkwijze

Tijdens een nadere kennismaking maken we afspraken over de opdracht. Ik inventariseer wensen, omstandigheden en het beoogde resultaat. Hierbij laat ik enkele voorbeelden zien. De opdracht kan resulteren in één treffende foto maar ook in een serie. Afgedrukt in een glossy, fotoboek, collage, wanddecoratie of als digitaal bestand t.b.v. sociale media.

Deze specifieke wensen werk ik in detail uit in een persoonlijk plan van aanpak. Bij deze opdrachten investeer ik tijd en aandacht in de onderlinge relatie. Het is immers voor het resultaat van groot belang dat het klikt.

Vervolgens gaan we op afgesproken tijden aan het werk. Daarbij combineer ik spontane en onverwachte momenten met het het voeren van regie over optimale omstandigheden voor schitterende foto’s die je nooit meer kwijt wilt raken. Tussentijds evalueren we regelmatig. Na een shoot maak ik een verslag en een selectie van mijn foto’s en stuur ze ter beoordeling toe. In het geval van een masterclass beoordeel ik jouw foto’s.

Na goedkeuring vervaardig ik of jijzelf de gewenste vorm van het eindresultaat, al naar gelang de afspraak daarover.

Ik adviseer graag over de kwaliteit van de afdruk, het boek of de wanddecoratie. Ik gebruik daarvoor meerdere bewerkingsprogramma’s en afdrukcentrales.

Fotoshoot “landschap” voor een kastenwand van 3,2 x 2,4 m. in de slaapkamer als masterclass voor de opdrachtgever.

Levensverhaal

Het is ook mogelijk dat ik je gehele levensverhaal vastleg in een boek met bestaande foto’s en nieuw materiaal, waarbij we plaatsen uit je persoonlijke historie bezoeken om daar te fotograferen.

Onderwerpen kunnen zijn:
Jijzelf, je geliefde, baby, kinderen, ouders, grootouders. Of je vrienden, huis, tuin, konijn, schildpad, paard, hond, kat, landschap en alles wat je dierbaar is. Of je werk, je bedrijf, studie, school, loopbaan en overstap naar pensioen (zie ook www.ankeboomsma.nl/loopbaanbegeleiding).

Familieportret op een 40-jarig huwelijksfeest; deze foto is gebruikt in een fotoboek van het feest en uitvergroot als wanddecoratie voor het echtpaar.

Onderwerpen

Ik fotografeer in de volle breedte: portretten, familie, feest, bijzondere gebeurtenissen en alles hier tussenin. Ik streef naar een ongedwongen sfeer en regisseer de setting.

Bedrijven en organisaties

Voor bedrijfsfotografie geldt dezelfde werkwijze, waarbij het verhaal van het bedrijf centraal staat. Ook hierbij is de sfeer die het bedrijf uitstraalt van groot belang. De opdracht kan variëren van productfotografie t/m het vastleggen van de geschiedenis. Brochure, poster, website, boek: ik stel het voor je samen.

Productfoto voor een bedrijf in de metaalsector.

Basisprijs

€ 295,- exclusief BTW per dagdeel (3 uur fotografie) en € 495,- exclusief BTW per dag (6 uur fotografie). Prijzen zijn inclusief intakegesprek, nabewerking en 5 digitale bestanden, exclusief reiskosten en het vervaardigen van afdrukken en fotoproducten. Voor een uitgebreide opdracht wordt een all-in totaalprijs berekend. Per opdracht wordt een offerte gemaakt.

Annette Ettes
Annette EttesDirecteur ETTES Search, selectie en advies
Lees verder
“Anke weet je op je gemak te stellen als je liever niet op de foto gaat, maar het toch ‘moet’. Zoals het maken van zakelijke profielfoto’s. Ze neemt de tijd, en weet dan toch een ‘ongedwongen’ plaatje te maken. Mijn volgende profielfoto’s? Gemaakt door Anke natuurlijk!”
Martien van Liempd
Martien van LiempdOpdrachtgever coaching foto voor kastenwand
Lees verder
“Ik fotografeer al langer en heb een mooie, handzame camera met zoomlens. Termen als diafragma, scherptediepte, uitsnede, etc. zijn mij niet onbekend. Maar voor een project zoals een foto/deurstickers voor een enorme kastenwand (3,2 x 2,5 meter!) ben ik heel blij met de workshops landschapsfotografie die ik met Anke samen heb gedaan. Niet alleen gaf ze mij heel veel bruikbare tips en adviezen voor landschap fotograferen in het algemeen, maar dacht zij ook perfect mee specifiek voor dit project, voor DE foto. Ze heeft het hele concept van foto tot deurstickers begeleid en over het resultaat zijn we meer dan tevreden! En als je dan uiteindelijk iedere morgen wakker wordt "in" de Loonse en Drunense Duinen.... Dank je wel Anke!”

"Waar je ook heen gaat, ga met heel je hart”

error: Content is protected !!
Scroll naar boven